09.08.2017

Evden Eve Nakliyatta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evden Eve Nakliyatta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evden eve tasinirken dikkat etmeniz gereken 6 adim vardir. Bu adimlar sirasiyla Tasinmanin Planlanmasi, Esya Listesi Hazirlamak, Firma Seçmek, Sözlesme Imzalama, Nakliye Sigortasi Yaptirmak ve Esyalarin Paketlenmesidir. Bu adimlar dikkatli bilinçli olarak yapilmasi tasinma maliyetlerini ve stresini azaltacaktir.
 
Tasinma Plani: Tasinmaya hazirlanmanin ilk adimi planlamayla baslar. Tasinmaya en az 4 hafta önceden hazirlik yapilmali ve evden eve nakliyat bitene kadar tüm asamalar belirlenmelidir. Yeni ev ne zaman tutulacak, evden eve nakliyat firmasi ne zaman kararlastirilacak gibi önemli asamalarin ne zaman yapilacagi belirlenmelidir. Tasinma plani sizi olasi gecikmeler ve ertelemelerden dogacak aksilik ve maliyetlerden kurtaracaktir. Sizin için hazirladigimiz Evden Eve Tasinma Planini buradan indirip kendi planinizi olusturabilirsiniz.
 


 

Esya Listesi Hazirlama: Tasinmadan önce hangi esyalarinizi yeni evinize götüreceginizi kararlastirin. Kolilere konulacak esyalar disinda diger tüm esyalariniz içi esya listeleri olusturun. Hazirlayacaginiz kolileri numaralandirin ve esya listesine ekleyin. Tasinma bittikten sonra esyalarinizi kolayca gözden geçirip eksik olup olmadigini tespit edebilirsiniz. Hazirladiginiz esya listesini firma ile yaptiginiz sözlesmeye ekleyerek olasi eksik esyalarinizi nakliye firmasindan istemeniz ve ispatlamaniz kolaylasacaktir.  
 
Evden Eve Nakliyat Firmasi Seçmek: Evden eve nakliyattin en önemli asamasi nakliye firmasina karar verme asamasidir. Firmalara karar verirken tek referansiniz evden eve nakliyat fiyati olmasin. Seçeceginiz firmaya karar verirken arama motorlarinda ilk siralarda bulunan birçok evden eve nakliyat firmasinin sadece komisyonculuk yaptiklarini ve sizinle anlastiktan sonra en iyi fiyati veren firmayi tasinma günü kapiniza gönderecegini unutmayin. Evden eve nakliyat firmasi seçerken sunlara dikkat edin.
1.       Firmanin internet sitesinde araç resimlerinin olmasina özen gösterin ve araç üzerindeki yazilarin gerçek oldugundan emin olun. 
2.       Firma iletisim sayfasinda firma ile ilgili yeterli bilgi olmasina özen gösterin. Sabit telefon, adres, firma yetkilisi ad soyadi gibi…
3.       Firmanin sizin bulundugunuz sehrin firmasi olmasina özen gösterin.
4.       Firma yetki belgelerini inceleyin ve yetki belgesinde yazili ünvani Türkiye Sicil Gazetesinde arastirin.
 
Evden Eve Nakliyat Sözlesmesi: Karar verdiginiz evden eve nakliyat firmasi ile mutlaka sözlesme yapin ve sözlesmede hosunuza gitmeyen maddeleri degistirin. Tüm esyalariniz emanet etigini unutmayin ve sözlesmeye es geçemeyin. Örnek evden eve nakliyat sözlesmesini buradan inceleyebilirsiniz.
 
Evden Eve Nakliyat Sigortasi: Evden eve nakliyat firmalarinin sigortali nakliyat dedikleri sigorta Tam Ziya sigortasidir. Bu sigortasinin kapsami kaza sonucu tüm esyalarinizin araç ile beraber ziyanini kapsar. Kirik ve çizikler sigorta kapsaminda degildir. Nakliye sigortalari ile ilgili daha fazla bilgi için linki takip edin.
 
Esyalarin Paketlenmesi: Esyalarin paketlenmesinde göz önünde bulundurmaniz gereken en önemli nokta paketlemesini sizin yaptiginiz esyalarin paketleme hatasi sonucu hasar almasi halinde firma sorumluluk kabul etmeyecektir. Bu nedenle ufak tefek esyalari kendiniz paketleyebilir ancak beyaz esya ve mobilyalarin paketlemesini firmanin yapmasini isteyin. Esyalarin paketlenmesi ile ilgili daha fazla bilgi burada.

Paketlemenin önemli adimlarindan biride paketlenen esyalarin ve kolilerin etiketlenmesidir. Uyari etiketleri tasimayi gerçeklestiren ekibe o esya ya nasil davranmalari gerektigi ile ilgili çok önmeli bilgiler verir. Esyanin tasinma ve araca istiflenmesinde uyari etiketleri çok önemli bir rol oynar ihmal etmeyin.

İletişim Formu
HİZMETLERİMİZ

TAŞIMACILIK BİZİM İŞİMİZ & PROFESYONEL HİZMET

Maddi ve manevi çok değerli birikimlerinizin oluşturduğu “ eşyalarınız” sizin onları kullanırken titizlendiğiniz özenle taşınmalı ve yeni kullanım yerlerine güvenle ulaştırılmalıdır.